Onze onderneming

image

Onze aanpak

Quality Partner® s.a. is een onafhankelijke onderneming gespecialiseerd in kwaliteitscontrole in de sectoren agro-voeding en parafarmaceutische producten.

De Groep Quality Partner-Genalyse Partner , afkomstig uit de wereld van het academisch onderzoek, biedt u een gepersonaliseerde en snelle dienstverlening, gedreven door een multidisciplinaire expertise.

Als partner voor uw kwaliteit en uw ontwikkeling, streven wij ernaar u een allesomvattend antwoord te bieden, rekening houdend met uw behoeften en uw budget, door u heldere en precieze resultaten te leveren, in overeenstemming met de huidige stand van de techniek.

 • Jaarlijkse analyses

  0

  Voeding en microbiologie

 • Jaarlijkse audits

  0

  Heel België

 • Klanten

  > 0

  in België en in Europa

 • 1st

  INS retail
  INS Farming
  Labo Food Microbio

Bedrijfshistorie

Quality Partner is nu deel van het team FoodChain ID

FoodChain ID is een internationaal bedrijf dat zich focust op analyses, certificeringen, inspecties en op de ontwikkeling van de biologische markt en duurzame ontwikkeling. Deze nieuwe samenwerking stelt Quality Partner in staat nieuwe diensten aan te bieden, zoal BRC, IFS, Non-GMO en ProTerra Certification, en nieuwe tools zoals InSyte en HorizonScan.

S.R.I.W. investeert kapitaal in de groep Quality Partner, ter ondersteuning van de Groep wegens de overnamen door de Managers en hun groeiplannen.

De Groep Quality Partner, is gespecialiseerd in de kwaliteitscontrole voor de voedingssectoren en wenst zijn onafhankelijkheid en autonomie te bewaren in deze groeiende markt.
Deze keuze werd mogelijk gemaakt dankzij het vertrouwen dat SRIW stelt in het management en het beheren van hun LMBO en hun ambitieuze groeiplannen.

Certificering van de biologische productiewijze in derde landen

In 2016 krijgt Quality Partner de erkenning als equivalent certificeringsinstelling voor de certificering van de biologische productiewijze in derde landen (Indonesië).

Certificeringsinstellingen voor Luxemburg

Erkenning van Quality Partner als certificeringsinstellingen voor het Groothertogdom Luxemburg.

Metagenomica

In 2012 komt Quality Partner met een uniek aanbod dat op de ervaring van een multidisciplinair team van moleculaire biologen, taxonomen en voedingstechnologen steunt. Dit nieuwe aanbod speelt in op een markt die volop in ontwikkeling is, door producten meer concurrerend en van hogere kwaliteit te maken.

Certificering van managementsystemen

In 2009 kreeg Quality Partner de accreditatie BELAC 620-QMS (ISO/CEI 17021) voor het certificeren van kwaliteitsmanagement, nodig ook om de ontwikkeling van de certificaties volgens de ISO 22000-norm te garanderen.

Certificering van de biologische productiewijze

In 2008 ontwikkelde en ontving het bedrijf de accreditatie voor controles met betrekking tot de biologische productiewijze.

Inspectie-instelling

In 2002 volgde de accreditatie voor inspectie BELAC 620-INSP (ISO/CEI 17020), waarbij Quality Partner audits en inspecties uitvoert op basis van openbare of private lastenboeken, voorafgaand aan de accreditatie voor de productcertificeringen BELAC 620-PROD (EN 45011, nu ISO/CEI 17065) van het jaar erop.

Zo kunnen bedrijven een duidelijke en officiële erkenning krijgen voor de kwaliteit van gecertificeerde producten.

Geboorte van Quality Partner

Dankzij publieke en private investeringen kon Quality Partner, opgericht in 2000 op initiatief van Professor Georges Daube (Universiteit van Luik), zich vanaf het begin toeleggen op microbiologische analyses (core business) en onderzoek via zijn laboratorium. Al snel bood Quality Partner zijn klanten de mogelijkheid om de uiterste consumptiedatum van producten objectief te laten verifiëren onder accreditatie BELAC 135-TEST (ISO/CEI 17025 voor analyses en R&D), en ook om ‘challenge tests’ uit te voeren.

Globale aanpak van de voedselveiligheid en de kwaliteit

 • Analyse
 • Certificatie
 • Inspectie

Microbiologische en Metagenomics analyse

Visie aandeelhouders

Visie

In een wereld waar verschillende productiewijzen tegenover elkaar staan en de consument zich zo goed mogelijk wil informeren over de eigenschappen van zijn voeding, denken wij dat het beheer en de kennis van de kwaliteit en de voedselveiligheid steeds belangrijker worden in beslissingen over consumptie.

Missie

 • De veiligheid van de levensmiddelen garanderen bij alle actoren in de agrovoedingssector.
 • Een integraal, geschikt, volledig en snel antwoord bieden op alle problemen op het vlak van veiligheid en kwaliteit van levensmiddelen.
 • Een duurzaam partnerschap bieden in het onderzoek naar en de ontwikkeling van nieuwe voedingsproducten.
 • Wij laten u profiteren van onze nauwe banden met de Universiteit van Luik door u geavanceerde tools ter beschikking te stellen en u als eerste te informeren over nieuwe analysetechnieken, voedingstechnologieën, …
 • Integriteit

 • Proactiviteit

 • Uitmuntendheid

 • Innovatie