News

Categorieën

Archief

Promag Acquisition

Geachte Mevrouw, Geachte Heer, Met onderstaand schrijven willen wij graag heugelijk nieuws met u delen omtrent PROMAG ende diensten die wij aanbieden. PROMAG heeft een lange geschiedenis van partnerschap, innovatie en dienstverlening ten aanzien van zijn klanten. In de bedoeling om onze oplossingenen diensten te kunnen afstemmen op een meer industriële schaal, hebben wij besloten …

Volgende

Nieuwe versie Belbeef Standaard

Beste klanten, Via deze nieuwsbrief wensen wij u op de hoogte te brengen van de nieuwe versie van de Belbeef Standaard v4.0. De belangrijkste wijzigingen zijn de verplichte antibioticaregistratie, het luik dierenwelzijn en de opvolgingsperiode van de koeien. U kan alles in detail nalezen via deze link : https://www.belbeef.be/nl/b2b/nieuws Wij zijn uiteraard beschikbaar indien u …

Volgende

FSSC22000 bijdrage

De FSSC-stichting heeft besloten de prijs van de FSSC22000 bijdrage te verhogen voor het uploaden van een auditrapport op de portal. Deze bedraagt 175 eur excl BTW. FSSC-Fees-Certified-Organizations_20-October-2021

Volgende

Nieuw BIO reglementering 2022

Nieuw BIO reglementering 2022 Op 1 januari 2022, een jaar later dan oorspronkelijk de bedoeling was, treedt nieuwe wetgeving in werking. De sector verandert snel en de regels moeten daaraan worden aangepast. De nieuwe regels moeten eerlijke concurrentie garanderen, fraude voorkomen en de consument vertrouwen geven door middel van: •    eenvoudiger productievoorschriften door de geleidelijke …

Volgende

BREXIT: update

1. Context: Op 31 januari 2020 heeft het Verenigd Koninkrijk (VK) zich teruggetrokken uit de Europese Unie (EU) op grond van een terugtrekkingsakkoord, dat voorzag in een overgangsperiode waarin EU-wetgeving van toepassing bleef in het VK. Deze overgangsperiode loopt af op 31 december 2020. Na het einde van de overgangsperiode zullen de huidige biologische verordeningen …

Volgende

Stopzetting van de autocontrolegids G-025 “Gids voor de autocontrole in de grootkeuken”

Stopzetting van de autocontrolegids G-025 “Gids voor de autocontrole in de grootkeuken”   We informeren u dat het FAVV besloten heeft om de G025 “Gids voor de autocontrole in de grootkeuken” niet langer up-to-date te houden en niet langer te verspreiden. In plaats daarvan kunnen operatoren de G-044 ” Generieke autocontrolegids in de sector B to …

Volgende

Evaluation of Enzymatic Cleaning on Food Processing Installations and Food Products Bacterial Microflora

Biofilms are a permanent source of contamination in food industries and could harbor various types of microorganisms, such as spoiling bacteria. New strategies, such as enzymatic cleaning, have been proposed to eradicate them. The purpose of this study was to evaluate the impact of enzymatic cleaning on the microbial flora of installations in a processing …

Volgende

COVID-19 & Food Safety

World Health Organization and European Commission official communications on the Covid-19 crisis and Food Safety. COVID-19 and Food Safety : Guidance for Food Businesses What is the risk of COVID-19 infection from food products ? Q&A COVID-19 and Food Safety

Volgende

Our laboratories Continue to Serve You !

FoodChain ID understands the essential role our testing services provide to the global food chain on any given day, but especially during this trying time with COVID-19 spreading worldwide. Following up on the letter from our CEO earlier today, I’d like to share some of the steps we’re taking to continue to support our customers …

Volgende

Nieuwe versie van sectorgids G-022

Geachte Heer, Mevrouw, Beste klant, Hoewel u deze informatie elders heeft ontvangen, willen wij u graag informeren dat gids G022 Gids autocontrole voor de sector van de biscuit-, chocolade-, praline-, suikergoed- en ontbijtgranenindustrie is nu overgeschakeld naar versie 3. Alle audits vanaf 07/02/2020 zijn uitgevoerd op basis van de nieuwe versie van de gids. In …

Volgende